Citigroup CEO’su Jane Fraser, kripto para birimleri gibi dijital para birimlerinin geleneksel finans sistemi içerisinde gelecekte yer bulabileceğini ve bunun için geleneksel finans sisteminde “yer olduğuna” dikkat çekti.
Fraser, dijital para birimlerinin son 10 yıl içerisinde büyük aşama kaydettiğini ve giderek daha fazla geliştiğini belirterek, “kripto para piyasası ve diğer dijital para girişimlerine bakıldığında gelecekte finans sistemi içerisinde bunların olmaması için hiçbir gerekçe yok” açıklamasında bulundu.
Bitcoin ve diğer dijital para birimleri konusunda yaptığı açıklamaya “dijital para birimlerinin faydalarını görüyoruz. Şeffaflık, hızlı olması ve güvenlik gibi gerekçeler bunlar arasında en önemlilerden bazıları” dedi.
Müşterilerin dijital para birimleri konusunda bilgilendirilmesi ve gerekli adımların atılması gerektiğine değinen Citigroup CEO’su, “Dijital paraların rolü gelecekte hayatımızın bir parçası olarak ayrılmaz bir yer tutacak. Geleneksel finans sisteminde dijital paralara yer olduğunu ve bunun artarak devam edeceğini düşünüyorum” diye konuştu.