Tüm dünyada kripto para birimlerinden vergi alınması yönünde çalışmalar yapıldığına dair haberler son dönemde hızla artıyor. Güney Kore daha önce alınan karar gereğince kripto para birimlerinden elde edilen kazanç karşısında 2022 yılından itibaren vergi almayı planlarken bu kararın yeniden ertelenmesi yönünde ilk adımlar atıldı.
Kripto para birimlerinin vergilendirilmesi için altyapı gerektiğine işaret eden Güney Kore Ulusal Meclisi üyesi ve ülkenin iktidar partisinin bir milletvekili olan Noh Woong-rae, kripto para birimlerine yönelik vergi kararının kesintisiz ve eksiksiz olarak uygulanabilmesi için 2022 yılına kadar yeterli altyapı kurulamayacağını açıkladı.
İlgili vergi yasası uyarınca kripto para birimi yatırımcılarının doğrudan vergi ödemesi gerekecek. P2P platformları ve kripto para borsalarında yapılan işlemlerin doğrudan takibi ve kayıt altına alınması için henüz hazırlıklar ve altyapı yeterli değil. Yasanın 2023 yılına kadar ertelenmesi bir seçenek değil bir zorunluluktur. Bu zorunluluğun uygulanması gerekecek.
Güney Koreli yatırımcılar en az bir yıl daha vergi ödemeden işlem yapabilecek olmanın sevincini yaşarken, İsrail’de ve bazı farklı ülkelerde kripto para vergisi yasaları bir süre önce uygulamaya konuldu.